تهران ، خ پاسداران ، اول فرمانیه (لواسانی) ، ساختمان پزشکان (241) فرمانیه ، طبقه سوم ، واحد 9 +98 21 2280 1150 +98 21 2611 8110 info@drsadatmansouri.com شنبه تا چهارشنبه ساعت 4 الی 8 بعد از ظهر

عمل جراحی ساسی بای پس معده

(9 Votes)
عمل جراحی ساسی بای پس

عمل جراحی SASI Bypass که مخفف : Single Anastomosis Sleeve Ileal Bypass است ، مشتمل بر دوبخش است ؛ یکی اسلیو معده و دیگری بای پس معده؛ اما این بای پس درقسمت پائین معده ای که اسلیو شده انجام میشود و به اواسط روده باریک راه می یابد. روده باریک بصورت یک قوس بالا آورده میشود و بدون آنکه به دو قسمت جدا شود بهمان صورت قوسی شکل با پائین ترین نقطه معده یعنی جایی که پمپ تخلیه معده وجود دارد، آناستوموز و دوخت و دوز میشود . قطر داخلی این اتصال بیشتر از ۳ سانتیمتر نباید باشد .
این روش جراحی اجازه میدهد که محتویات غذایی از دو راه یعنی هم از مسیر دریچه خروجی معده و سپس اثنی عشر عبور کند که در اینصورت کاهش جذب یا کمبود برخی مواد معدنی و عناصر مهم خونی بوجود نخواهد آمد؛ وهم از راه بای پس معده ای که قبل از دریچه خروجی معده ( پیلور ) با اواسط روده ایجاد شده است، عبور کند که در چنین حالتی با ورود غذای هضم نشده به روده، هورمونها و واسطه های پروتئینی خاصی از دیواره روده باریک ترشح میشود و منجر به افزایش تولید انسولین و دیگر هورمونها شده و برایند آن کاهش قند و چربی و اسید اوریک خون خواهدبود.
بدین ترتیب با انجام عمل ساسی بای پس ، بیماری دیابت و افزایش چربی خون و اسیداوریک بالا درمان میشود ؛ در طی سه ماه بعد از عمل قندخون بطور کامل نرمال میشود و دیگر نیازی به مصرف انسولین یا قرصهای ضد دیابت نیست. بیش از ۹۵ درصد بیمارانی که کلسترول و یا تری گلیسرید بالا دارند با این عمل جراحی بطور کامل درمان میشوند به نحوی که قرصهای پائین آورنده چربی خون را قطع می نمایند. اکثریت این بیماران افرادی چاق هستند ولذا در طی سال اول بعداز عمل تا ۹۰ درصد اضافه وزنشان را ازدست میدهند.
عوارض این عمل بسیار ناچیز وبا احتمال بین ۱ تا ۲ درصد، می باشد. آمبولی ریه، خونریزی از محل منگنه های استپلر، عفونت و نشت از محل دوخت، زخم درحاشیه محل آناستوموز، تنگی یا انسداد در محل دوخت ودوز روده به معده ، ازجمله عوارض نادر و محتملی است که پس از این عمل دیده میشود . احتمال کمبود برخی عناصر خونی و اختلال در جذب پروتئین، کلسیم، روی، آهن و اسید فولیک که دراعمال مینی بای پس و یا سوئیچ اثنی عشر دیده میشود در این عمل بسیار کم و ناچیز است.
ازجمله مزایایی که این عمل دارد این است که قابل برگشت است وبراحتی میتوان با یک عمل کوتاه آنرا بصورت اول بازگرداند. همچنین عمل ساده و سریعی است و بسهولت قابل انجام است. عمل هم برای کاهش وزن درافراد چاق و هم برای درمان بیماری سندروم متابولیک بکار میرود. در این روش، دریچه پیلور که همان اسفنکتر خروجی معده میباشد وهمچنین پمپ تخلیه معده، ثابت و دست نخورده باقی میماند و هیچ بخشی از روده از مسیر غذا حذف نمیشود ولذا اختلال یا سوء جذب مواد غذایی بمیزان قابل توجهی کاهش می یابد.
نکته بسیار مهم این است که با آندوسکوپی در هر زمان که مصلحت ایجاب کند میتوان مسیر دستگاه گوارش را بخوبی رویت واقدامات درمانی نظیر خارج کردن سنگهای مجرای اصلی صفرا با آندوسکوپ یا وسائل دیگر را انجام داد. این درحالی است که در اعمال دیگر نظیر مینی بای پس، بای پس کلاسیک، و سوئیچ اثنی عشر، امکان آندوسکوپی کامل ودسترسی به مجاری صفراوی خارج از کبد وجود ندارد.

بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي لاله
انجمن جراحان درون بین ایران
پرتال جراحان ایران
انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران
سازمان نظام پزشکی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ، درمانی شهید بهشتی
Royal College of Surgeons of Hull
Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons
International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders
بیمارستان نیکان
بیمارستان یاس سپید تهران
بیمارستان نور افشار
بیمارستان پارسیان
بیمارستان پارس
بیمارستان فرمانیه
Slider