- حلقه گذاری معده
- بازدید: 6441
عمل جراحی حلقه گذاری معده برای افرادی است كه BMI آن ها بالاتراز ۳۲/۵ باشد ، به شرطی که یکی از عوارض مربوط به چاقی مفرط را داشته باشد .
در عین حال بیماران باید تمایل شدید به خوردن شیرینی نداشته باشند و درسابقه رژیم درمانی ، به خوبی به آن جواب داده باشند .
در این عمل كه با لاپاراسكوپی انجام میشود، حلقه سلیكونی را درحد فاصل ۵ سانتیمتر پایین تراز دریچه ورودی معده، بدور آن چرخانده ودرقسمت جلوئی معده قفل مینمائیم. براین اساس معده توسط این حلقه به طور مجازی به دو قسمت تقسیم میشود، یكی در قسمت بالا با حجمی حدود ۳۰ تا ۳۵ سی سی و دیگری باقیمانده معده كه در پایین حلقه قرار گرفته است.
حلقه توسط لوله باریک وظریفی به یك مخزن کوچک بنام پورت رِزِروال ، متصل و در زیر پوست در سمت چپ شکم کاشته و فیکس میشود تا امكان تنظیم حلقه از راه پوست با تزریق مایع بداخل مخزن فراهم گردد. تزریق در پورت به منزله تنگتر كردن حلقه و ایجاد تنگنایی مابین معده کوچک و معده بزرگتر خواهد بود و عبور مواد غذایی از معده کوچک در بالا به معده بزرگ در پایین را كند نموده و ایجاد سیری زودرس در بیمار میكند. این حلقه اغلب میتواند چندسال در شكم بیمار بماند بدون آنكه بیمار را دچار مشكل خاصی نماید.
از مزایای حلقه گذاری، زمان كوتاه عمل و میزان مرگ و میر بسیار كم است. هیچ نوع آناستوموز یا دوخت ودوزی با منگنه و استاپلر انجام نمیشود؛ زمان بستری کوتاه است و دوره بهبودی سریع. چون به آناتومی معده دست نمیخورد، عمل قابل برگشت و یا تبدیل به عملهای دیگر میباشد. عمل به روش لاپاراسكوپی قابل انجام است و به همان روش هم امکان بیرون آوردن حلقه وجود دارد.
اما حلقه گذاری معایبی هم دارد؛ دراین نوع عمل نیاز به ویزیتهای مكرر برای تنظیم حلقه واطلاع از موقعیت آن وجود دارد. گاهی جابجایی حلقه در اثر استفراغ و یا به دلیل مصرف نادرست مواد غذایی بوجود می آید که پدیدهای رایج است. یکی از نقاط ضعف این روش، تمایل بیماران عمل شده به شیرینی خواری است که پس از مدت کوتاهی دربیماران بوجود می آید ومآلا منجر به افزایش وزن میگردد.
در صورت انتخاب صحیح بیمار برای انجام این عمل، كاهش وزنی معادل ۵۰ تا ۶۰ درصد از اضافه وزن بیمار طی یک تا یك ونیم سال پس از عمل ایجاد خواهد شد. بهبودی دیابت مخفی، رفع خرخرشبانه وآپنه خواب، اصلاح نسبی پرفشاری خون وبهبود نازایی و ناباروری از دستاوردهای مثبت این عمل است. مرگ و میر ناشی از این عمل ۱ در ۲۰۰۰ مورد گزارش شده است.