- جراحی برداشتن کیسه صفرا
- بازدید: 8139
درمان سنگ کیسه صفرا، عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا به روش لاپاراسکوپی (کوله سیستکتومی) میباشد.
کیسه صفرا عضو گلابی شکلی است که در زیر لوب راست کبد قرار گرفته ودرمسیر مجرای اصلی صفراوی با انشعابی از آن جداشده و مواد صفراوی مازادی که از کبد ترشح می شود را در خود ذخیره می کند . این صفرای ذخیره شده درصورت لزوم و درشرایطی که فرد مواد غذایی پرچربی را مصرف کرده باشد، با انقباض کیسه صفرا به درون اثنی عشر تخلیه می گردد .
صفرا مایعی طلایی رنگ، تلخ مزه، و قلیایی است و از ترکیب املاح صفراوی، لسیتین و کلسترول ایجاد شده است . بالانس این مواد، مایع هموژن ویکنواختی را درون کیسه صفرا ایجاد میکند که درصورت تغییر میزان هریک از آنها ، رسوب کلسترول یا املاح صفراوی درمایع درون کیسه صفرا، ایجادخواهدشد . این رسوبات هسته اولیه سنگ کیسه صفرا را تشکیل میدهد که بتدریج به تعداد وسایز آنها افزوده میشود.
ازجمله عللی که باعث ایجاد سنگ کیسه صفرا می شود ، تنبلی و کاهش ژنتیکی قدرت انقباض کیسه صفرا، افزایش کلسترول وچاقی، کاهش وزن زیاد پس از اعمال جراحی چاقی یا متعاقب رژیم درمانی سخت، برخی اختلالات خونی و همولیتیک مانند تالاسمی، اسفیروسیتوز، کم خونی داسی شکل و غیره است که باعث ازدست رفتن گلوبولهای سرخ و بالمال موجب افزایش املاح ورنگدانه های صفراوی ورسوب درکیسه صفرا میشود.
دربسیاری ازموارد، بیماری سنگ کیسه صفرا بدون علامت وخاموش است و بعضا درحین سونوگرافی شکم بطور اتفاقی یافت میشود؛ درنتیجه اقدام درمانی خاصی نیاز ندارد .